Algemeen nieuws

Het rubriek algemeen nieuws zal met name gaan over items die nu met enige regelmaat in het nieuws zijn. Denk hierbij hierbij aan klimaat veranderingen, extremiteiten in het weer en overstromingen. Hier zullen we ook onze gedachten ventileren over bepaalde zaken. Hierbij komen zaken zoals oplossingen van aanpak voor bijvoorbeeld overstromingen en wateroverlast aan bod. Graag nodigen wij u uit voor een reactie.
Het probleem: klimaatverandering 

De situatie waarin we nu leven is compleet anders dan vroeger. Uiteindelijk hebben wij de afgelopen jaren een behoorlijke aanspraak op de gezondheid van de planeet gemaakt. Wij hebben het klimaat behoorlijk beïnvloed door op grote schaal fossiele brandstoffen te verbranden. De aarde heeft altijd al warmere en koudere periodes gehad maar niet op deze schaal.
Oplossingen:

We weten inmiddels wat we kunnen doen aan het terugdringen van onze CO2 uitstoot. Maar vaak is dit (nog) niet haalbaar. Dit kan technologische oorzaken hebben maar ook economische. Duidelijk is dat er iets veranderen moet om ons leven en voor onze kinderen te waarborgen.

Wateroverlast in huis
100 meter dijk in 1 uur

100 meter dijk in 1 uur

/
100 meter dijk in 1 uur Hoe zou het zijn om een dijk van…
Flood Tube Barrier side river

Demonstratie langs de Lek

/
Demonstratie langs de waterkant bij de Lek Tijdens en hebben…
TUBEBARRIER.COM

Waterschade ten gevolge van wateroverlast en overstroming

/
Waterschade ten gevolge van wateroverlast Oorzaken: Oorzaken…
Wateroverlast in huis
Wateroverlast in huis

Klimaatverandering en overstromingsgevaar

Tot op heden wordt bij een dreigende overstroming voornamelijk gebruik gemaakt van zandzakken, wat voor plaatsing en verwijdering een grote inzet van mens, materiaal en materieel vereist.
Zandzakken dijk maken