Droge voeten project in Buren

Laatste hand aan de installatie

Laatste hand aan de installatie

In samenwerking met de lokale brandweer en gemeente is het mogelijk gemaakt om een overstroming na te bootsen in het plantsoen van buren.

Tubebarrier in actie in de gemeente Buren. Droge voeten wil toch iedereen?

Er werd eerst met een graafmachine een stuk grond “overstroming rijp”gemaakt en werd de Tubebarrier, onze tijdelijke waterkering geplaatst.

De Delegatie bestond onder andere uit de commissaris van de koning in Gelderland. De brandweer liet het water met volle kracht tegen de tijdelijke waterkering spuiten. Ondanks de enorme krachten en de snelheid waarmee het water omhoog kwam bleef de Tubebarrier uiteraard goed liggen. Binnen 5 minuten stond het water al tot de rand van de waterkering. De Tubebarrier kan nu geen kant meer op. De waterdruk op de voorflap en het complete systeem zorgt voor een enorme stabiliteit.

Wateroverlast kan door extreme regenval maar ook door andere oorzaken ontstaan zoals rivieren die buiten zijn oevers treden. Maar al met al kennen we in Nederland een overstroming als een wateroverlast van enkele centimeters  tot maximaal 30 cm.

De Tubebarrier op de afbeelding is 40 cm hoog en kan binnen enkele minuten geplaatst worden. Hierdoor is dit systeem erg geschikt voor de huiseigenaren die hun hebben en houden willen beschermen tegen overstromingen en wateroverlast.