FIGHTING WATER WITH WATER

Onderhoud van onze Barrier

Onderhoud tijdelijke dijk

Onderhoud van het materiaal en de opslagboxen van de Tubebarrier is eenvoudig maar moet wel jaarlijks gebeuren.  Dit doen we uiteraard omdat we hier met een stuk veiligheid te maken hebben. Niet zomaar een product maar een serviceverlening is ons motto.

De Tubebarrier bestaat uit een versterkt materiaal en behoeft nagenoeg geen onderhoud.

Het is een gangbaar bestaand materiaal wat zich al vele jaren enorm heeft bewezen op sterkte, temperatuurschommelingen en is schimmel en rot vrij.  Wanneer de waterkering gebruikt is bij wateroverlast, is hij nadat het water weggetrokken is, nat en misschien vies. Aan de bovenkant van de Tubebarrier zitten ( ventilatie)gaten waarin je eenvoudig een (tuin) slang in kunt hangen om de binnenkant te reinigen. Doorgaans valt dit enorm mee omdat wanneer het waterniveau zakt, ook het water uit de Tubebarrier gaat. Hierdoor loopt ook het vuil wat er eventueel ingekomen is, er ook makkelijk weer uit. Het beste is om de Tubebarrier dan te laten drogen voordat hij weer in opslag gaat.

De Tubebarrier bestaat uit elementen van 10 meter en zitten in palletboxen. Dit zijn gesloten kunststof bakken waar de Tubebarrier droog in opgeslagen dient te worden. Dit omdat stilstaand water wat eventueel in de Tube zit anders kan gaan stinken. Advies is om 1 maal per jaar de elementen grondig te inspecteren op eventuele onvolkomenheden.

Voor de rest spreekt het voor zich dat wanneer een element beschadigd is ons te contacten vooraleer men zelf de reparatie uit gaat voeren.

Mocht u vragen en of suggesties hebben omtrent het onderhoud neem dan contact met ons op.