Opslag Tubebarrier

Opslag is een belangrijk punt voor de Tubebarrier omdat deze lang in opslag ligt voordat hij een keer gebruikt wordt. De Barriers bestaan uit elementen van 10 meter die als een harmonica opgevouwen in een palletbox zitten.

Algemeen

10 meter Tubebarriers kan door het harmonica-effect worden teruggebracht tot 1 meter. De palletboxen hebben een formaat van 100 x 120 x 120 . Deze boxen wegen rond de 30 kg, de Tubebarrier zelf weegt ongeveer 70 kg. Totaal zit je hiermee ongeveer op de 100 kg per box van 10 meter waterkering. De palletboxen hebben een losse deksel die eenvoudig er af te halen is.Opslag van onze Tubebarriers in stapelbare palletboxen

De boxen hebben sledes aan de onderkant waardoor ze eventueel door mensenhanden over graslanden of blubber getrokken kunnen worden . Met name op moeilijk begaanbare paden waar geen auto`s of dergelijke kunnen rijden is dit een uitkomst. De boxen kunnen eenvoudig gestapeld worden waardoor er een aanzienlijke ruimtebesparing plaatsvindt.

Het beste is dat de opslag ruimte van de boxen droog is. Een droge omgeving zorgt ervoor dat de eventuele restvocht in de boxen beter weg kan.

Ook bestaat de mogelijkheid om de waterkering in een gesloten aanhanger te bestellen met daarin 100 meter Barrier. Het gemak hierin zit hem in de installatietijd, deze wordt aanzienlijk verkort. Hierbij wordt de Barrier simpelweg uitgereden en er hoeft alleen nog maar de voorflap gefixeerd te worden. Graag leggen we dit u nader uit als hier behoeft voor bestaat. Klik HIER om snel een afspraak met ons te maken

Het PVC doek is een soortgelijk doek wat ook op trailers van vrachtwagens gebruikt worden. Deze vrachtwagens rijden door weer en wind. Het materiaal gaat enorm lang mee en daardoor ook erg goed geschikt voor langdurige opslag van vele jaren.

Technisch

De standaard Flood Barriers van het type TB-7010 (70 cm hoog) zijn per sectie van 10 meter verpakt in een palletbox met afmetingen van 120 x 100 cm en 100 cm hoog. Dit is een sterke plastic pallet box waarin u alle Barrier-benodigdheden kunt vinden. Dit betekent dat u alles bij de hand hebt per unit van 10 meter.Pallet box voor opslag tubebarrier

Deze plastic palletboxen wegen ongeveer 35 kg, samen met de inhoud van de doos zal het gewicht ongeveer 150 kg zijn.
De palletboxen kunnen tot 5 hoog worden gestapeld, zodat u 50 meter Tubebarrier op 1,2 m2 vloeroppervlak kunt plaatsen. De dozen worden standaard geleverd met een deksel. Omdat de pallet box  volledig is afgedicht, is het materiaal in de box beter bestand tegen externe invloeden. Het transport kan het beste worden gedaan met een vorkheftruck of met een pallettruck. Er zijn ook speciaal aangepaste steekwagens die de box snel en gemakkelijk op korte afstanden kunnen verplaatsen zonder veel te tillen. Als er tijdens de opslag water in de barrière zit, heeft dit geen invloed op de levensduur van het product zolang het water vuilvrij is. Gevallen bladeren en ander afvalmateriaal dat in de barrière is achtergebleven, kan het materiaal beschadigen bij het opdrogen, waardoor de levensduur van de barrière wordt verkort.

Wanneer de Tubebarrier op de juiste manier wordt gewassen en opgeslagen, geeft deze geen geuren af. Onjuist schoonmaken en bewaren kan echter leiden tot een aantal onaangename geuren wanneer de barrière opnieuw wordt geplaatst.

Afmetingen pallet box voor de TubebarrierElke barrière moet in zijn pallet box worden bewaard ter bescherming tegen UV-stralen, vuil en beschadigingen, en voor een gemakkelijkere hantering tijdens transport.

Wat knaagdieren betreft, worden ze niet aangetrokken door PVC-doek en kauwen ze tot nu toe niet op dit soort materiaal.

Natuurlijk zijn andere boxen beschikbaar voor andere modellen Tubebarrier.

De Tubebarrier opvouwen voor opslag

  1. Ga met één persoon achter en één persoon voor de Barrier staan.
  2. De persoon voor de Barrier pakt de voorflap op en plaatst deze over de tunnel.
  3. De persoon achter de Barrier grijpt het rubberen elastiek dat aan de stormklep is bevestigd en haakt het in de zeilring in de voorflap. Herhaal dit met de resterende elastieken.
  4. Vouw de Barrier samen zodat er een klein pakket ontstaat.
  5. Plaats de pallet box naast het pakket.
  6. Til de Barrier van 1 kant op en druk hem in de box, zorg ervoor dat de uiteinden van de latten correct in de doos zijn ingedrukt.
  7. Herhaal dit met de rest van de Barrier, de Barrier is netjes gestapeld in de pallet box.
  8. Plaats de grondankers en al het andere materiaal dat bij deze unit hoort bovenop de unit in de box. Als er scherpe voorwerpen zijn, zorg er dan voor dat deze goed bedekt zijn zodat er geen scherpe delen in de PVC-doek prikken.
  9. Plaats de deksel op de doos en plaats, indien aanwezig, de klemmen van het deksel.

Gevouwen Tube Barrier