Welkom op onze Tubebarrier blog:

Tubebarrier blog wateropslag

Tubebarrier blog wateropslag

Op onze Tubebarrier blog gaan we het hebben over klimaat, overstromingen en oplossingen. Waar stijgende zeespiegel en extreem weer zijn uitspraken die we elke dag wel eens horen. Wat doen we met deze informatie en wat kunnen we ermee? Wij hebben de berichtgeving over de Tubebarrier samengebundeld op 1 pagina. Hierdoor wordt het voor u een stuk inzichtelijker over nieuws van de Tubebarrier.

Nieuws:

Met enige regelmaat is de Tubebarrier in het nieuws. Door al deze media aandacht in binnen en buitenland is de Tubebarrier inmiddels actief in 14 landen. We zien ook dat media in alle vormen belangrijk is om een stukje bewustwording te kweken. Deze bewustwording is nodig omdat men alleen naar de zandzakken wil grijpen.

Innovatief:

De Tubebarrier is de nieuwste innovatie tot het stoppen van een overstroming. De Tubebarrier maakt gebruik van het opkomende water om hetzelfde water te stoppen. Dit tot een hoogte van 1 meter maximaal. Er zijn geen pompen nodig om de waterkering te vullen. Er is geen zand of ander zwaar materiaal nodig voor de installatie. Het is een lichtgewicht pop-up Barrier die door het gewicht van het water blijft liggen. We zullen dit zoveel mogelijk toelichten in de Tubebarrier blog met alle nieuws berichten.

uitgelichte afbeelding deining en doorbraak
Uitgelichte afbeelding overstroming op een kade

Waterschade ten gevolge van wateroverlast en overstroming

Waterschade ten gevolge van wateroverlast Oorzaken: Oorzaken…
uitgelichte afbeelding gemeente aanpak wateroverlast gemeente Buren
Uitgelichte afbeelding oorzaak en gevolg van overstromingen

Oorzaken en gevolg van een overstroming

Hoe ontstaan een overstroming, wat is het en kunnen wij er…
Uitgelichte afbeelding Test location TU Delft Tubebarrier

Nieuwste innovatie tegen overstromingen

Binnen een uur heb je al snel een "dijk"van 100 meter uit liggen. De waarde van het concept ligt in de snelheid waarmee je een tijdelijke waterkering kan neerleggen.
Uitgelichte afbeelding klimaatveranderingen en overstromingen

Klimaatverandering en overstromingsgevaar

Tot op heden wordt bij een dreigende overstroming voornamelijk gebruik gemaakt van zandzakken, wat voor plaatsing en verwijdering een grote inzet van mens, materiaal en materieel vereist.
Uitgelichte afbeelding zandzakken tegen wateroverlast

Zandzakken versus de Tubebarrier

Het is al een eeuwenoud systeem wat eigenlijk niet meer in deze moderne tijd past. Er is al die tijd weinig veranderd aan de zandzak.
Uitgelichte afbeelding media en overstroming preventie van de Tubebarrier

De media over overstroming preventie

Hier vind u een overzicht van een flink aantal artikelen wat in de media is geweest. Zoals RTL nieuws, Toekomstmakers en Accenture Innovation Award waarin de TubeBarrier in de finale stond. Uiteraard vind u hier veel meer links naar de TubeBarrier in de media terug.