Algemeen

Hoe wordt piping voorkomen?

Piping is onderdoorloopsheid van het water. Een klein stroompje onder de waterkering wordt al gauw een diepe geul. Dit moet dus voorkomen worden. Wij kunnen u hierbij een aantal standaard oplossingen aanbieden, van grondankers tot speciaal ontworpen grondprofielen. Maar elke situatie is anders van elkaar en daardoor leveren wij ook veel maatwerk.

Wij komen graag uw situatie bekijken en kunnen dan een advies geven.

Koppeling van de elementen

De TubeBarrier bestaat uit een element van 10 meter lang. De zijkanten van de waterkering zijn dicht. Wanneer je een element van 10 meter tegen het andere element plaatst moet deze snel en waterdicht gekoppeld kunnen worden. Onze oplossing hiervoor is een overlap met klittenband van 10 cm die over het andere element klapt. Voor een juiste bevestiging zitten er op een aantal plaatsen bevestigingspunten waardoor het klittenband altijd op de juiste plaats zit.

Is de hoogte van de Barrier aan te passen?

Ons standaard model die wordt geleverd om 50 cm. aan water te stoppen. De Barrier zelf heeft een hoogte van 70 cm. deze 20 cm. is een soort buffer voor golven en misschien toch een hogere waterstand dan gedacht was.

Op aanvraag kunnen wij testen doen met een gewenste lagere of hogere Barrier. Op dit moment is de maximale hoogte 100 cm geweest. Maar let op dat bij een hoogte van 50 – 70 cm er al veel dingen gaan drijven en tegen de Barrier aan kunnen botsen.

Wanneer uw wens hoger dan 1 meter is kunnen wij u adviseren met andere opties.

Kan de Tubebarrier op een zachte ondergrond

Gras of een zanderige ondergrond heeft vaak een poreuze structuur. In veel gevallen is de ondergrond dan ook vaak oneffen. De Tubebarrier zelf bestaat uit een soepel PVC zeildoek waardoor hij in bijna alle gevallen geen last van de oneffenheden in de ondergrond heeft.

De voorflap en de bodem van de Tube zelf wordt door de waterdruk naar beneden gedrukt waardoor hij elke hobbel en meeste kuilen kan opvangen.

Een bijkomend voordeel hierbij is dan weer dat piping oftewel onderdoorloopsheid minder snel tot niet op treedt.

Kan de Tubebarrier op een verharde ondergrond

Een verharde ondergrond is geen probleem voor de Tubebarrier. Een verharde ondergrond heeft over het algemeen minder last van “piping”waardoor het effect van de tijdelijke waterkering alleen maar wordt vergroot. een harde en in meeste gevallen strakke ondergronden levert alleen maar voordelen op voor de tijdelijke waterkering.

Er zijn ook situaties waarbij er klinkers of koppelstone  liggen, op zich geen probleem voor de Tubebarrier. Alleen moet men er dan wel op  letten dat het water zich een weg zal gaan zoeken tussen de naden en voegen van de stenen. Hierdoor treed er dus onderdoorloopsheid op.  Zaak is dan om van de voren een goed afsluitprofiel te plaatsen. Hiervoor hebben we standaard oplossingen voor.

Hoe lang duurt het om de Tubebarrier te installeren?

Snelheid is bij een overstroming vaak belangrijk. Gemiddeld kunnen we zeggen dat 100 meter Tubebarrier in 1 uur kan plaatsen met 4 man. Uiteraard is iedere situatie anders en daardoor kan de installatietijd ook variëren.

Hoe sterk is de Tubebarrier ?

De vraag of de Tubebarrier tegen een stootje kan is positief. Het PVC zeildoek bestaat uit versterkte lagen pvc en weefseldoeken. De sterkte van het doek is zelfs 2,5 x zo sterk als nodig is.

Hoe zwaar is de Tubebarrier ?

Uiteraard verschilt dit per hoogte, maar een Tubebarrier van 70 cm hoog weegt ongeveer 7-8 kg per meter. Ten opzichte van de zandzak wat 16-18 kg per zak weegt is dit een enorm voordeel op een bijvoorbeeld verzwakte dijk.

Kan de Tubebarrier ook tussen 2 muren ingezet worden ?

Deze vraag die we kregen was bedoeld voor een situatie in een straat waar aan beide zijden woningen stonden. Wanneer de doorgang van de straat 9 meter is en aan de kopse kanten stenen muren hebben staan kun je de Tubebarrier perfect tussen plaatsen. Er is op zich niet veel extra nodig om te zorgen dat er geen water tussen de muur en de Tubebarrier doorloopt. Dit systeem is goed doordacht en “waterdicht”

Kan de Tubebarrier overal geplaatst worden ?

Op zich is het antwoord ja. Maar er moet zeker gekeken worden naar de ondergrond. Loopt het water niet door de ondergrond onder de barrier door?, hebben de grondankers wel genoeg grip? Voor elke situatie is wel iets te bedenken als verankering van de Tubebarrier.

Hoe lang gaat de Tubebarrier mee?

Het materiaal van de Tubebarrier is enorm duurzaam en uv bestendig. Op zich gaan we uit dat de Tubebarrier zeker 15 tot 20 jaar meegaat. Uiteraard ligt dit aan hoe u de Barriers opslaat, onderhoud pleegt en hoe vaak de Tubebarrier ingezet gaat worden.