Huiseigenaren kunnen waterschade voorkomen

Wateroverlast en een overstroming door extreem weer met heftige neerslag komt steeds vaker voor. De straten worden rivieren, de riolering kan het overtollige water niet meer verwerken. En voor je het weet stroomt het water uw woning binnen. Dit is enorm vervelend voor u en uw spullen. De schade wat een paar centimeters aan water kan maken is enorm. Uw mooie houten vloer, uw meubelen en andere dierbare spulletjes. De verzekering keert lang niet alles uit, of slechts de dagwaarde, waarna u met een behoorlijke kostenpost blijft zitten.

Uw woning beschermen tegen wateroverlast en een overstroming

Voor de privaatmarkt is er een speciale lage versie van de Tubebarrier ontwikkeld. ( commerciële versie van de Tubebarrier). Dit type waterkering is ontstaan doordat er enorm veel vragen vanuit de particuliere markt kwamen om pro actief eigen huis en haard te beschermen tegen overstromingen en wateroverlast.
Het enige middel wat nu beschikbaar is als bescherming voor uw woning is de zandzak. Zandzakken worden in sommige gevallen uitgedeeld door gemeenten zodat men een paar zandzakken voor de deur of ingang van uw woning kan leggen. Veelal is dit veel te weinig, te laat of niet waterdicht.

Voorbeeld situatie

Stel u heeft een rijtjes woning, 5. meter breed met een tuintje ervoor. Met onze commerciële Tube kunt u de gehele 5 meter beschermen tegen een overstroming. Dus inclusief de ventilatieroosters van de kruipruimte zijn afgedekt!. Deze versie is 40 cm hoog en is 5 of 10 meter lang. De hoogte van de waterkering heeft dezelfde hoogte als 4-5 zandzakken op elkaar gestapeld
Deze versie kan eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden net zolang dat de gewenste lengte is bereikt. De voorkant van de slab moet verzwaard of verankerd worden middels verzwaringselementen of ankers.

Hoogte

De meeste overstromingen in Nederland zijn niet hoger dan 20 cm. Daarom is deze versie in heel veel gevallen de oplossing om het water buiten de deur te houden. De hoogte van de waterkering is 4-5 zandzakken hoog. Op een lengte van 10 meter is dit al gauw 1000 kilogram aan zand. En met onze Barrier nog onder de 50 kg.

Werking

De commerciële versie van de Tubebarrier zit in een box maar kan ook los geleverd worden. De Tubebarrier kan als een harmonica in elkaar geschoven worden, waardoor je een lengte van 10 meter terug kan brengen naar een lengte van 50-70 cm. In uitgetrokken vorm is hij enorm flexibel. Aan de voorkant zit een flap die verankerd in/aan de grond moet worden, dit is mogelijk middels verschillende methoden. Wanneer de Tube voor uw huis uitgelegd is vult het opkomende water de Barrier zelf. U hoeft dus verder niks te doen. Wanneer het waterniveau zakt dan loopt het water weer uit de Tube en u kunt deze laten drogen en opruimen voor de volgende keer.

Afmetingen

De Afmetingen zijn in uitgetrokken vorm verschillend in lengte te bestellen (5 en 10 meter) de hoogte is 40 cm. De totale breedte inclusief de voorflap is +-2 meter. In opgeborgen vorm heeft de Tube slechts een ruimte van 80 x 60 x 120 cm. nodig en weegt onder de 50 kg.