Waterschade ten gevolge van wateroverlast en overstroming

Tijdelijk een overstroming in Engeland stoppenWaterschade ten gevolge van wateroverlast

Oorzaken:

Oorzaken van waterschade kunnen niet alleen gesprongen waterleidingen of bijvoorbeeld een kapot waterbed zijn. maar ook neemt wateroverlast toe door extreme regenval in Nederland. Deze buien zorgen ervoor dat de rioleringen al het water niet meer aankunnen en lopen daardoor over. Hierdoor komt er (verontreinigd) water uw woning binnen.

Schade aan inboedel:

Bij extreem weer kan veel water bij zitten. Dit kan er voor zorgen dat het water uw woning inloopt. Dit water kan voor enorm veel ellende zorgen. Water schade in woningen komt in ons lands steeds vaker voor.

Vaak is dit meteen zichtbaar, maar in sommige gevallen duurt dit wat langer. Houten of laminaat vloeren gaan bol staan door het water en klapt er op een gegeven moment uit. Het water trekt in kasten, banken en witgoed kan bij het afval. Daarom is het zaak om het water buiten de deur te houden. Hier kunnen wij met de Tubebarrier u goed bij helpen.

Gevolgen van waterschade:

Gevolgen van waterschade manifesteren zich pas na dagen of weken. Denk hierbij maar aan water wat in de muren getrokken is. Dit gaat na weken of maanden pas schimmelen. Houtwerk wat gaat rotten na verloop van tijd. Gevolgschade van de wateroverlast is ook immaterieel. Foto boeken, oude brieven en documenten wat niet meer bruikbaar is.

Verzekering waterschade:

Welke schade dekt uw verzekering? Weinig mensen zijn echt op de hoogte wat voor type waterschades er zijn. Welke schades er hoeveel procent wordt uitgekeerd. Voor huiseigenaren dekt vaak de opstal of inboedel verzekering de gevolgen van wateroverlast. Maar dit is afhankelijk waar het water vandaan komt.

Het gevolg van het extremer weer en waterschade is dat de verzekeraars aan het beraden zijn hoe ze op de situatie kunnen anticiperen. Mogelijk kan dit zijn door preventieve maatregelen zoals de Tubebarrier te hebben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *