Tube barrier wall

Nieuwste innovatie tegen overstromingen

Water innovatie tegen overstromingen

De nieuwste innovatie om overstromingen te stoppen komt bij de Tubebarrier BV vandaan. Het is een eenvoudig systeem die iedereen enorm snel kan uitrollen. De Tubebarrier is een gepatenteerd systeem wat wereldwijd wordt uitgerold als preventie maatregel tegen overstromingen. Ook is de Tubebarrier enorm schaalbaar waardoor de waterkering ook ingezet kan worden als wateropslag.

Binnen een uur heb je al snel een “dijk”van 100 meter uit liggen. De waarde van het concept ligt in de snelheid waarmee je een tijdelijke waterkering kan neerleggen. Als je de snelheid van de installatie van de Tubebarrier afzet tegen het plaatsen van zandzakken is dit gigantisch. Het plaatsen van zandzakken is arbeidsintensief en kostbaar. ook kunnen zandzakken slechts 1x gebruikt worden. De Tubebarrier is vele malen herbruikbaar waardoor hij na 2x gebruik al voordeliger is dan de traditionele zandzakken.

De Tubebarrier is een zelfvullend systeem, dit betekend dat de waterkering het water van de overstroming gebruikt om hetzelfde water te stoppen. U vraagt zich af.. “kan dit wel??”jazeker. Wij hebben een concept ontwikkeld wat uitvoerig is getest op ons test terrein van TU Delft. Ons overstroming bescherming maatregel omvat een soort tunnel met een flap aan de voorkant. De werking van de TubeBarrier is hier uitvoerig te lezen.

Met enige trots kunnen we daadwerkelijk zeggen dat ons waterkerend systeem een van de snelst inzetbaar systeem is als nooddijk.