Plaatsing en installatie mobiele dijk
Voor de plaatsing en installatie mobiele dijk heeft u geen pompen, elektriciteit en of veel mankracht nodig. De Tubebarrier laat zich snel en eenvoudig installeren zonder dat u kennis van de Barrier hoeft te hebben.
De mobiele dijken worden geleverd in stevige kunststof boxen die eenvoudig gestapeld kunnen worden. In deze boxen zit alles wat u per Unit nodig heeft voor de installatie.
In elke box zit 10 meter waterkering die snel als een orcordeon uit de box getrokken kan worden.
De plaatsing waterkering is uiteraard bepalend voor de werking hiervan. Maar in grove lijnen kan gezegd worden dat de Tube nagenoeg overal geïnstalleerd kan worden. Dus u kunt de Barrier op een grasachtige ondergrond plaatsen maar ook over een harde ondergrond, zoals beton, kan installeren. In elke Box zitten benodigdheden waarmee u de Barrier kan bevestigen.
De Units van 10 meter kunt u snel aan elkaar koppelen waardoor u de tijdelijke dijk zo lang kunt maken als nodig is of als u wenst. Deze dijk kan overstromingen stoppen tot een hoogte van 70 cm.
Ook bestaat de mogelijkheid om de units in gesloten aanhangers te bestellen waar 100 meter in zit. Op deze wijze kunt u de Tijdelijke dijk simpelweg gewoon “uitrijden” . 1 kilometer dijk kunt u binnen 1 uur op deze wijze op zijn plek rijden en dan is het alleen nog zaak om de Barrier af te monteren.
Als leidraad houden wij met de installatie 4 personen aan , werk van 1 kant uit, werk rustig en correct en let op elkaar met de installatie. Wat wij merken is dat er over het algemeen te gehaast wordt. Dit is in heel veel gevallen niet nodig.
Wij hebben ook een Veelgestelde Vragen plaatsing en installatie mobiele dijk pagina waarop u heel veel informatie kunt vinden met betrekking tot installatie van de waterbarrier.
INSTALLATIE STAP VOOR STAP
Stap 1) Palletboxen positioneren: De pallet boxen kunnen een sectie van 10 meter opslaan, compleet met alle benodigde montagedelen om de Tubebarrier aan de ondergrond te bevestigen. Plaats deze boxen op de inzetlocatie op een afstand van 10 meter van elkaar. Verwijder alle losse onderdelen uit de box en plaats ze naast de box op de grond (aan de kant waar de voorflap naar toe wijst, richting het water). Kantel de opberg box zodat de onderkant van de barrière naar beneden wijst en de voorflap naar het water wijst.
Bouwen mobiele dijk:
Stap 2) De Tubebarrier (s) inzetten: Inspecteer het grondoppervlak waar de Tubebarrier zal worden ingezet en zorg ervoor dat er geen scherpe voorwerpen op dit oppervlak liggen, omdat deze het PVC-weefsel zouden kunnen beschadigen.
Trek de Barrier nu uit elkaar als een accordeon, net zo ver dat deze strak staat. Als het uiteinde van het eerste gedeelte niet tegen een muur wordt gemonteerd (d.w.z. vrij staat), moet het uiteinde van de Barrier boven het verwachte waterniveau zijn, zodat het water niet rond het uiteinde van de tijdelijke waterkering kan lopen. Bij sterke wind is het mogelijk om de voorflap vast te zetten met de meegeleverde pinnen. Er zijn ringen in de voorflap aangebracht waar u de pinnen in de grond kunt drukken. U kunt ook de stormflap aan de achterzijde vastpinnen.
Bij de tweede unit(en eventuele volgende units) moet u ervoor zorgen dat wanneer u de unit uit elkaar trekt, de zijkant van deze unit strak tegen de vorige unit staat.
Stap 3) Verbind de Tubebarrier-units met elkaar: Wanneer de uiteinden van de twee delen strak tegen elkaar liggen, verbindt u beide delen met een rits en een flap met klittenband. De ritssluiting kan slechts vanaf één zijde worden geritst, vanaf de voorste flap in de richting van de tunnel. Voordat u de afwerk flap met klittenband over de rits bevestigt, is het belangrijk om eerst het huidige gedeelte vast te zetten om ervoor te zorgen dat de flap goed vastzit. Trek nu de beschermende flap over de rits en druk deze stevig op het klittenband. De rits is nu beschermd tegen vuil en beschadiging.
Stap 4) De grondankerplaten bevestigen: we hebben verschillende soorten grondankers.
Stap 5) Monteer de grondankers van het eerste gedeelte correct op het oppervlak wanneer het tweede gedeelte is uitgerust met grondankers (enzovoort). Voor meer informatie een e-mail naar info@tubebarrier.com.
Stap 6) Stormflap en eindcontrole: Aan de achterzijde van de Tubebarrier bevindt zich een kleine stormflap. Deze flap is uitgerust met ringen waar u de meegeleverde pinnen kunt plaatsen om de flap te bevestigen. U kunt de achterflap ook verzwaren met het aanwezige materiaal (bijvoorbeeld zandzakken, tegels of stenen enz.)
- Wanneer een unit volledig is geassembleerd, is het het beste om een laatste controle uit te voeren.
- Elke Barrier is goed met elkaar verbonden.
- De voorflap is mooi en strak en niet gerimpeld.
- De gehele voorkant heeft grondankers en is stevig bevestigd.
- Let op eventuele schade aan het materiaal.
- Verwijder al het losse materiaal en gereedschap enz. rond de Barrier.
- Zorg voor voldoende toezicht.
Zijwanden plaatsing en installatie mobiele dijk van onze Flood Tube Barrier
Wanneer u de Tubebarrier tegen een muur of wand moet plaatsen, zijn speciale zijwand stukken beschikbaar. Deze zijwanden bestaan uit hetzelfde materiaal als de Tubebarrier zelf. Er is een linker- en een rechter versie van de zijwanden beschikbaar. Deze zijwanden zorgen ervoor dat er geen of weinig water is tussen de muur (of wand) en de Barrier naar de droge kant loopt.
Net als de installatie van de grondankers, is het het beste om pre-installatie te doen als dit mogelijk is. De zijwanden worden aan de Tubebarrier gemonteerd met een rits en klittenband (hetzelfde als de verbinding van de units), dit is op één manier mogelijk.
Welke stappen moet u vooraf nemen om een juiste verbinding te maken?
Plaatsing waterkering:
- Plaats Tubebarrier-uiteinden op de juiste locatie en plaats deze zo dat de zijkant van de Barrier de muur raakt.
- Rits de zijwand aan de zijkant van de Tubebarrier.
- Schuif de meegeleverde montageplaat (hetzelfde type als het grondanker) aan de zijwand.
- Zorg ervoor dat de grondankers op de grond in lijn gemonteerd worden met de montageplaat van de zijwand.
- Markeer ten minste 3 punten waar u de vooraf geïnstalleerde bouten kunt plaatsen. Zorg ervoor dat de zijwand niet te los of te strak is.
- Controleer of de bouten zich op de juiste plaats bevinden en schroef de montageplaat van de zijwand op de
Wanneer alles is goedgekeurd, schroeft u de montageplaat los en draait u de bouten terug in de muur.
Op deze manier bent u goed voorbereid op een noodgeval.
Een hoek of 90 graden bocht maken
Als u een bocht of hoek in de Barrier wilt maken, is dit zeker mogelijk. Tubebarrier is een flexibele Barrier die soepel over het oppervlak gaat, en kan ook gemakkelijk rond obstakels worden geplaatst met bochten of hoeken.
Lichte draai:
Een kleine bocht kan eenvoudig worden gemaakt door de Barrier te buigen. Opgemerkt moet worden dat de voorflap strak op de ondergrond blijft en niet omhoog komt. Zorg ervoor dat de grondankers correct kunnen worden gemonteerd. Als er wat ruimte in de voorflap is vanwege de (binnen) bocht (vouwen), raden we aan de vouw naar binnen te brengen, zodat deze indien mogelijk onder de voorflap valt. Probeer de grondplaten zo strak mogelijk aan te sluiten.
Hoek van 90 graden:
U kunt eenvoudig een interne of externe bocht van 90 graden bestellen. U bestelt vervolgens een vooraf geprepareerd gedeelte van 10 meter met een bocht. De koppelingen met rits en de grondverankering blijven hetzelfde als de standaard secties.
We raden u aan de hoeken vooraf te installeren als er geen calamiteit is. Op deze manier kunt u de hoeken markeren en alle grondbouten vooraf installeren. Op deze manier wordt u minder snel geconfronteerd met verrassingen.
Voorbeeld: een gebouw dat u rondom wilt beschermen met een verhard oppervlak;
Stap 1. Plaats de hoekelementen van 4 x 90 graden los op elke hoek van het gebouw. Als u de optie heeft, raden we aan om de Barrier op een redelijke afstand van het gebouw te plaatsen.
Stap 2. Plaats de rechte delen losjes tussen de hoekelementen, verplaats deze hoekelementen zodat ze mooi aansluiten bij de rechte delen.
Stap 3. Verbind nu alle elementen met de rits en klittenband.
Stap 4. Trek nu alles mooi strak zodat er geen of weinig ruimte overblijft onder de voorflap. Controleer alles zorgvuldig en kijk of de Units op de juiste plaats zijn.
Step5. Schuif nu de grondankers op de voorflap zodat de gehele voorflap voorzien is van grondankers.
Step6. Boor de gaten voor de grondbouten voor en boor ze in de grond. Pas alle basisplaten aan om te zien of ze goed kunnen worden gemonteerd en of de gaten overeenkomen.